Ved tilridning og træning af heste er det vigtigt, at hesten lærer at løse problemer, frem for instinktivt at flygte. Det er essentielt at hesten lærer at stole på dens rytter/ejer. Den skal også stole på sig selv og sin evne/lyst til at løse de opgaver den bliver stillet overfor i træningen.

Oftest begynder uønsket adfærd som små nykker. Hvis disse ikke behandles, kan de udvikle sig til et reelle problemer. Heldigvis kan de fleste problemer løses og tilliden mellem hesten og mennesket genoprettes.

  • Diverse staldnykker -fx problemer med at stå bundet, problemer ved skoning, problemer ved ind- og udtagning af boksen.
  • Trailerproblemer - hesten vil ikke op i traileren eller bakke ud af den.
  • Hypernervøse heste - der bliver "forskrækkede over sin egen skygge". Eller bliver meget nervøse i ukendte situationer.
  • Respektløshed - hesten respekterer ikke sin ejer/rytter, den maser, træder over fødderne eller nærmest går hen over ejeren/rytteren.

Du kan eventuelt kontakte Maj-Britt M. Carter - cert. Monty Roberts instruktør

I mit arbejde som hestetandplejer, bruger jeg min viden og træning fra Intelligent Horsemanship. Jeg motiverer hesten til at samarbejde. Som jeg ser det, stiller jeg hesten overfor en ny opgave, som vi i fællesskab løser. Det er yderst vigtigt for mig, at hesten oplever tandraspning som noget positivt.

Jeg har selv taget 4 kurser hos Kelly Marks. Hun arbejder efter Monty Roberts principper og hendes kurser er lavet i samarbejde med ham. Desuden har jeg et tæt samarbejde med Hippo-Logisk træner Maj-Britt Mikkelsen Carter, hvor jeg også har taget et kursus.

Michael Peace har afholdt flere kurser her i landet, jeg har deltaget i et og været til flere af hans demonstrationer.

Falstaf1

Horsemanship - Adfærdsproblemer kan afhjælpes

Hvordan opstår adfærdsproblemer?

Adfærdsproblemer som kan afhjælpes

Horsemanship i hestetandpleje

DSCN2953
Tandfeen
Pia Kaj
logopkfarver